24 januari 2022

Wat is dagwaarde motor?

2 min read

Het is voor elke motorrijder moeilijk om een bepaalde waarde toe te kennen aan zijn of haar favoriete motor. Er moet echter wel nuchter gekeken worden naar de factoren die er allemaal invloed op hebben en is voor het bepalen van de dagwaarde motor ook rekening gehouden met de actuele marktsituatie. Die dynamiek maakt het soms wel ingewikkeld om tot de waarde te raken, maar zijn er gelukkig hulpmiddelen beschikbaar.

Wat is er allemaal van invloed op?

Gelijk wordt er gedacht aan het bouwjaar en de kilometerstand, maar komt er nog meer bij kijken. De dagwaarde motor is ook nauw verbonden met de staat waar de motor zich in bevindt. Met elk mankement zal de waarde dalen en loont het daarom in de meeste gevallen wel om niet lang te wachten met het uitvoeren van de nodige reparaties. Regelmatig onderhoudt hoort daar allemaal natuurlijk ook gewoon bij. Bij de dagwaarde motor wordt ook gekeken naar de vraag van het betreffend model op de markt. Is de vraag groot en het aanbod klein? Dan zal het de dagwaarde flink omhoog stuwen. Het omgekeerde is echter het geval wanneer de vraag naar zo een motor niet groot is.

Belangrijke informatie die gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden

Bij motor verkopen is het de dagwaarde die als leidraad gebruikt kan worden. Ook de hoogte van de verzekeringspremie is afgeleid van de dagwaarde. Het is daarnaast als trotse motorrijder ook gewoon prettig om te weten wat de motor nu eenmaal waard. Zo kan er besloten worden dat het wel lonend is om grote investeringen in de motor te plegen. Er moet wel altijd rekening mee gehouden worden dat de dagwaarde motor onderhevig is aan veranderingen. Er kan op bepaalde sites de dagwaarde worden opgevraagd door alle belangrijke gegevens in te vullen. Gelijk verkopen tegen de afgesproken dagwaarde motor is dan vaak ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *