24 januari 2022

Hoe onderhoud je je auto het best?

2 min read

Onderhoud gaat niet alleen over het verversen van uw olie om de 15.000 km of zo, het gaat ook om kleine, maar belangrijke controles die ervoor zorgen dat uw auto soepel, betrouwbaar en veilig blijft rijden.

Stel een controleroutine op zodra u uw auto in bezit neemt en houd u eraan. Kies een dag van de week en geef een paar minuten de tijd om een ​​paar essentiële dingen te controleren.    

Neem de tijd om de gebruikershandleiding te lezen om vertrouwd te raken met de systemen en functies van uw auto.

Het is belangrijk om te weten waar de  motoroliepeilstok, de oliepeilstok voor automatische transmissie, het ruitensproeierreservoir en het koelsysteemreservoir zit en hoe u het peil kunt controleren en de vloeistoffen kunt bijvullen wanneer dat nodig is. Als je dit periodiek controleert, duurt dit niet meer dan vijf minuten en kunt u duizenden dollars besparen door een storing te voorkomen. Als je zelf niet zo heel handig bent is het aan te raden om je auto periodiek bij een garage, zoals bijvoorbeeld Autobedrijf Otto Voortman, langs te brengen voor een beurt.

Bedenk ook dat het wordt geadviseerd dat de bandenspanning wekelijks moet worden gecontroleerd en indien nodig opnieuw moet worden ingesteld. De aanbevolen bandenspanning is te vinden in de gebruikershandleiding en op een sticker op de carrosserie. Het zit meestal op de deurstijl aan de passagierszijde, maar het kan zich ergens anders bevinden. Vergeet bij het controleren van de bandenspanning het reservewiel niet, er is niets frustrerender dan een lekke band te krijgen en te ontdekken dat het reservewiel lek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *