29 november 2021

Het ontstaan van de Harley-Davidson

2 min read

Harley-Davidson is een ware legende in de motorwereld. Een unieke identiteit die veel teweeg heeft gebracht. Graag staan we daarom even stil bij de geschiedenis van de Harley-Davidson en het succes. Vandaag de dag heeft de Harley Davidson invloed op status en rijkdom. Naast de ontwikkelingen van de functionele motoren, geeft het nu symbool aan de status van iemand. Maar hoe is dit zo ontwikkeld?

Bill Harley en Arthur Davidson

In 1903 is het begonnen met twee vrienden Bill Harley en Arthur Davidson die een één cilinder motorfiets hebben ontwikkeld. Het waren jaren die in het teken stonden van innovatie en daar hebben deze twee jongens op ingespeeld door de eerste Harley-Davidson motor te ontwikkelen. Ook sloot de broer van Arthur Davidson snel aan om mee te helpen bouwen.

Groter succes

De jongens ontwikkelden steeds meer motoren die ook enorm interessant werden voor de verkopen. De motoren waren voor die tijd goed doorontwikkeld en zagen er stoer uit. De verkopen namen toe en het werd een groter succes. Ze hadden onderhand al een eigen schuur opgezet waar de motoren werden gebouwd.

Tweede wereldoorlog

De tweede wereldoorlog bezorgde een flinke omslag. De motoren waren in trek bij defensie, waardoor de Harley Davidson vooral daaraan werd verkocht. Na de Tweede Wereldoorlog moesten de motoren weer een succes worden bij de consumenten. Door de verdere ontwikkelingen en naamsbekendheid werd dit al snel het geval.

Harley Davidson momenteel

Harley Davidson heeft in de afgelopen jaren/eeuw een grote naam opgebouwd door de kwalitatieve ontwikkelingen en grote successen. Momenteel worden er nog steeds intensief met de motor gereden en zul je af en toe nog een motor uit het oude tijdperk tegenkomen. Rij jij ook op een Harley-Davidson? Wees er zuinig op, want er gaat een heel verleden aan vooraf. Vergeet daarom ook niet om een Harley verzekering af te sluiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *