24 januari 2022

Geef je om veilig motorrijden? Haal dan de juiste handschoenen in huis

1 min read
motor handschoenen

‘Doe je wel voorzichtig?’. Dat is een vraag die je vast weleens hebt gehoord als je op pad ging om een stukje met de motor te rijden. Wat je ook van die steeds terugkerende vraag denkt, feit is dat men het niet voor niets vraagt. Iedereen weet namelijk dat scooterrijders, bromfietsers en vooral motorrijders extra kwetsbaar zijn in het verkeer. Los van het feit dat om die reden beschermingsmiddelen vaak verplicht zijn, zou het verstandig zijn deze ook daadwerkelijk te dragen én hierbij niet nonchalant te doen over de kwaliteit van deze spullen. Een van de beschermende middelen die je altijd zou moeten dragen bestaat uit motor handschoenen. Dit zijn handschoenen die speciaal bedoeld zijn voor tijdens het motorrijden. Tijdens alledaagse tochtjes bieden ze extra grip aan je stuur en bescherming tegen kou en regen. Belangrijker is misschien nog wel de protectie die ze bieden bij een onverhoopte valpartij.

motor handschoenen

Hieraan herken je veilige motorhandschoenen

Niet alle motorhandschoenen scoren even goed op het gebied van veiligheid en protectie. Als je op zoek bent naar een maximale veiligheid, check je handschoenen dan op de volgende facetten:

  • De slijtvastheid van de materialen. Leer is een voorbeeld van slijtvast materiaal.
  • Zijn de handschoenen met extra bescherming voor de knokkels uitgerust?
  • Is er sprake van een stevige afsluiting, het liefst met klittenband?

Mocht je zeker willen weten dat het goed zit met de beschermende kwaliteiten, controleer dan ook of de handschoenen beschikken over een CE-keurmerk.

motor handschoenen