Geen categorie

Autoverzekering vinden

Wanneer je een nieuwe auto aanschaft is het belangrijk dat je goed weet wat je allemaal moet regelen. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een autoverzekering af te sluiten, voordat je eindelijk de weg op mag gaan. Een autoverzekering is dan ook enorm handig, aangezien het je veel geld kan besparen wanneer je in een ongeluk beland. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de autoverzekering.

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering is een verzekering die de kosten voor autoproblemen dekt. In Nederland ben je verplicht om WA verzekerd te zijn. Hiermee worden de kosten voor schade aan andere/spullen van andere vergoed. Wanneer je in een ongeluk een andere auto beschadigd, ben je hierdoor dus verzekerd. Echter kan je deze WA-verzekering ook uitbreiden naar een WA plus of all risk verzekering. Hiermee worden extra kosten, zoals schade aan je eigen auto ook gedekt.

Welke verzekering past bij mij?

Over het algemeen is het best simpel om de juiste verzekering te vinden. Voor nieuwe, dure auto’s raden we het aan om een all risk verzekering te nemen, aangezien de dure kosten hiermee gedekt kunnen worden. Voor iets oudere auto’s is de WA plus verzekering prima en voor de hele oude auto’s, van 10 jaar of ouder, is een WA-verzekering al vaak ruim voldoende.

Wat zijn de kosten?

De kosten hangen erg af van iedereens persoonlijke situatie. Bij het berekenen van de kosten kijkt de verzekeraar bijvoorbeeld naar je geslacht, leeftijd, woonplaats, type auto, aantal gereden kilometers en schadevrije jaren. Het is dan ook altijd handig om je autoverzekering te vergelijken om te kijken of je nog wel de goedkoopste zorgverzekering hebt die er is. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen.