24 januari 2022

Auto leasen, een uitstekende optie voor een nieuwe auto

2 min read

Als je van plan bent om een auto te kopen, heb je de keuze uit twee mogelijkheden. Ofwel koop je je auto met de klassieke ouderwetse methode zoals vroeger of je schaft een fonkelnieuwe auto aan door auto leasen. Steeds meer en meer particulieren kiezen deze optie. Auto leasen kent de jongste jaren een steile opmars omdat het tal van voordelen biedt. Zo weet je precies wat je maandelijks kwijt bent bij het auto leasen. Wie een vaste job heeft is dit ongetwijfeld de beste keuze. Het enige negatief punt is wel dat je je job in die afgesproken looptijd bij auto leasen niet mag verliezen. Het contract vroegtijdig opzeggen tijdens de looptijd van auto leasen kan je immers op financieel vlak zuur opbreken.

 De voordelen van auto leasen op een rijtje

Het lijstje bij auto leasen mag misschien niet al te groot zijn, maar het zijn wel heel voorname voordelen. De kosten zijn maandelijks vaker goedkoper dan dat je een auto rechtsreeks koopt. Veel heeft te maken omdat je geen wegenbelasting, autoverzekering, onderhoudskosten en dergelijke moet betalen. Dat zit bij auto leasen immers allemaal in de maandelijkse totaalprijs inbegrepen. Erg handig als je financieel wil weten hoeveel een nieuwe wagen op voorhand gaat kosten.

 Auto leasen is een slim idee

Auto leasen geeft als grote voordeel dat je een financiële ademruimte hebt ondanks de aanschaf van een nieuwe auto. In tegenstelling met vroeger moet je niet meer diep in je geldbuidel tasten en kan je op maandelijkse basis voor een bepaald bedrag aflossen. Daarnaast ben je ontlast van onvoorziene bijkomende kosten. Denk maar in eerste instantie aan onderhoudsbeurten die helemaal niet waren gepland. Je weet precies wat het allemaal gaat kosten op voorhand zodat je op beide oren kunt slapen. Het enige dat je nog moet doen is zorgen voor de nodige brandstof. Een gebruiksgemak dat vaak bij auto leasen doorslaggevend is om voor deze steeds meer populaire formule te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *